Studii si cercetari

 

Efectele biologice ale apei cu continut redus de deuteriu au fost cercetate intr-o serie de studii efectuate pe plante, animale si oameni si publicate in reviste de specialitate.

Pe scurt, aceste efecte pot fi grupate dupa cum urmeaza:

-Experimentele efectuate pe plante au aratat o crestere a productivitatii, ca de exemplu o crestere cu 56% in cazul graului si 25% in cazul castravetilor si ridichilor.

-Experimente efectuate pe esantioane de gaini supuse radiatiilor, au aratat o reducere a ratei de mortalitate cu pana la 50% si o crestere a numarului de oua depuse in cazul esantioanelor care consumau apa cu continut redus de deuteriu.

Experimente efectuate pe rozatoare au dus la cresterea sperantei de viata cu pana la 50% in cazul animalelor care consumau apa cu continut redus de deuteriu.

Cercetarile clinice efectuate asupra oamenilor, de catre un colectiv de specialisti din Ungaria, au aratat efecte pozitive ale apei cu continut redus de deuteriu in tratamentul unor boli si in special unor tipuri de cancer.

Mecanismele care conduc aceste efecte biologice sunt putin cunoscute, si probabil ca au legatura cu modificarile suferite la interferenta deuteriului cu structurile nucleare sau structurile enzimelor  celulare, cauzate de inlocuirea legaturilor de deuteriu cu legaturi de hidrogen, care sunt mai propice funtionarii eficiente a celulelor vii.

 


Pentru mai multe informatii va rugam  sa accesati "Info Utile".

 


Alte articole

Ce este apa cu continut redus de deuteriu?

Ce este apa cu continut redus de deuteriu?

Apa cu continut redus de deuteriu, cunoscuta si ca "apa vie" sau "apa usoara", este apa in care deuteriul se...

Reducerea cantitatii de deuteriu din organism

Reducerea deuteriului din organism

 

Reducerea cantitatii de deuteriu din organism inseamna inlocuirea apei normale din organism, care are un continut...

 
 
 
Text Description