Ce este apa cu continut redus de deuteriu?

Apa cu continut redus de deuteriu, cunoscuta si ca "apa vie" sau "apa usoara", este apa in care deuteriul se regaseste intr-o concentratie mai mica decat in apa normala. Nivelul mediu de deuteriu in apa normala este 150 de parti per million, sau o proportie de 1 atom de deuteriu la 6400 atomi de hidrogen.


Continutul de deuteriu al apelor superficiale din zona climatica a Romaniei este de 150 ppm (parti per million), cu fluctuatii minime. Apele din zona ecuatoriala contin 155 ppm deuteriu, iar apele din partea nordica a Canadei au in compozitie 135-140 ppm deuteriu. Cantitatea de deuteriu masurata in apa intr-o anumita regiune geografica este direct proportionala cu concentratia de deuteriu din organismele care traiesc in regiunea respectiva. 


In anii 60, in fosta Uniune Sovietica, cercetatorii au studiat doua populatii, in doua regiuni diferite, ai caror membrii atingeau varste foarte inaintate si erau foarte sanatosi. Obiceiurile lor de viata, inclusiv cele de hranire erau foarte diferite, insa aveau un lucru in comun: ambele populatii consumau apa de ghetar. Trasatura deosebita a apei ghetarilor respectivi, fata de apa obisnuita era ca avea un continut redus de deuteriu, fiind formata cu zeci de mii de ani in urma.


In cazul copiilor si al tinerilor, cantitatea de gaze dizolvata in corp este de patru ori mai mica decat in cazul adultilor. Explicatia este ca pe masura ce imbatranim, apa din interiorul corpului imbatraneste si retine reziduuri si gaze. Daca am putea sa inlocuim apa "poluata" din interiorul corpului cu apa pura, am putea sa ne oferim o viata mai buna si mai sanatoasa. Apa cu continut de deuteriu poate ajuta in purificarea organismului.

 

 


Alte articole

Reducerea cantitatii de deuteriu din organism

Reducerea deuteriului din organism

 

Reducerea cantitatii de deuteriu din organism inseamna inlocuirea apei normale din organism, care are un continut...

Studii si cercetari

Studii si cercetari?

 

Efectele biologice ale apei cu continut redus de deuteriu au fost cercetate intr-o serie de studii efectuate pe...

 
 
 
Text Description